„Спартак Плевен привлече Милен Захариев за следващия баскетболен сезон“

БАСКЕТБОЛ Спорт


Спартак Плевен обяви ново попълнение в отбора си. „Синьо-белите“ се подсилиха с трети български и общо шести нов кадър за лятото. Милен Захариев ще се присъедини към тима и ще играе под ръководството на треньора Любомир Минчев. Гардът ще стане част от състава на плевенчани за следващия сезон.

Захариев прекара миналия сезон в Черноморец, където бързо се адаптира и изигра значима роля за силното представяне на отбора. По-малкият от братята Захариеви помогна на „акулите“ да спечелят Купата на България и да завоюват бронзовите медали в плейофите на Sesame НБЛ. Статистиката му за 36 мача във всички турнири включва 6.8 точки, 2.4 борби и 2.0 асистенции на мач.

Софийският плеймейкър с ръст от 191 см завърши втория си престой в Черноморец, след като преди това беше част от тима между 2010 и 2013 година. За Захариев това ще бъде втори период в Спартак Плевен след сезона 2014/2015.

През годините 31-годишният баскетболист е играл също за Академик Пловдив, Академик Благоевград, Левски и втория отбор на Лукойл Академик. Кариерата му включва и опит в германските клубове Итцехое, Гревенбройх, Швелм и Есен.
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com