Спартак Плевен стартира в Европейската лига с домакински мач срещу Валмиера.

БАСКЕТБОЛ Спорт


### Спартак Плевен Определи Програмата си за Европейската Северна Лига

От Европейската северна лига обявиха пълния график за груповата фаза на редовния сезон, след което Спартак Плевен научи своите съперници. Тимът на Любомир Минчев ще се състезава в група А срещу отбори от различни страни: Опава (Чехия), Волунтари (Румъния), Донар Гронинген (Нидерландия), Джики Варшава (Полша), Нюкасъл Ийгълс (Англия), Спишки (Словакия), Тарту (Естония) и Валмиера (Латвия).

„Синьо-белите“ ще започнат участието си на 25 септември с домaкинство на Валмиера. Първото им гостуване ще бъде на 30 септември срещу Опава.

Следващото гостуване за спартаклии е на 22 октомври, когато ще се изправят срещу Нюкасъл Ийгълс. В зала „Балканстрой“ те ще посрещнат Тарту на 27 ноември, а на 11 декември ще гостуват на Донар.

След Нова година, на 8 януари Спартак Плевен ще домакинства на Джики, а на 28 януари ще играе срещу Волунтари. Последният им мач в група А е на 4 февруари, като гостуват на Спишки.

Редовният сезон започва на 17 септември и ще продължи до 5 февруари. Първите четири отбора от всяка група ще продължат към плейофите, които ще се проведат от 8 до 21 март с мачове на разменено гостуване. Финалната четворка е насрочена за 8 и 9 април.
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com