„Спартак Плевен с критична победа за финал в Sesame НБЛ срещу Рилски“

БАСКЕТБОЛ Спорт


Отборът на Спартак Плевен успя да продължи борбата си за достигане до финала в Sesame НБЛ след напрегната победа над Рилски спортист с резултат 83:81 в предпоследния полуфинал, игран в зала „Балканстрой“. Главният треньор Любомир Минчев не скри удовлетворението си от издръжливостта и твърдия дух, който играчите показаха в решителния октагон с противника.

Треньор Минчев подчерта трудността на успеха, признавайки, че е бил изправен пред предизвикателства, включително краткия състав и възможното отсъствие на ключови играчи. Заради здравословни проблеми, Джулиън Люис бе извън игра, оставяйки Минчев и неговия екип да правят промени в стратегията. Треньорът похвали Станимир Маринов и Константин Тошков за проявената упоритост и зави, че командния дух е бил особено силен в моментите, когато отборът се e справял с трудности на терена.

Минчев разясни тактиката на включване на Маринов и Тошков в игра заедно, обяснявайки, че отсъствията на някои играчи, както и изгонването на Родни Първис, са изисквали да се вземат бързи решения за подобряване на организацията в нападение.

Състоянието на играчите за предстоящия пети мач оставаше несигурно, като треньорът изрази надежда, че неговият тим ще бъде възстановен и подготвен за изправянето срещу следващия противник в състава, който първоначално беше замислен.

Подкрепата от феновете не остана незабелязана, а Минчев получи подарък шал от един от тях след края на мача – жест, подчертаващ привързаността и подкрепата на общността към отбора и неговия треньор.
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com