Спартак Плевен търси финансова стабилност и подкрепа от Община Плевен.

БАСКЕТБОЛ Спорт


### Финансови затруднения и визови проблеми белязаха сезона на Спартак Плевен, заявява Богдан Петков

Генералният мениджър на Спартак Плевен, Богдан Петков, сподели за BGbasket.com предизвикателствата пред „синьо-белите“ през миналия сезон, породени от финансови проблеми и визови трудности. Петков разкри, че Спартак Плевен е изпаднал в тежка ситуация, след като един от спонсорите се е оттеглил след Нова година, а друг спонсор е изпълнил задълженията си некоректно.

„Миналата кампания беше изключително изтощителна. Една от компаниите, които ни подкрепяха, се оттегли след Нова година, а друга ни подведе. Тази тежка ситуация налагаше на мен и моето семейство да поемем тежестта на финансовите проблеми. Успяхме да преминем през тези тежки моменти, като се надявам през този сезон да няма подобни финансови затруднения,“ сподели Петков.

Проблемите не спират дотук. Участието на отбора в Еврейската северна лига е било затруднено и от визови пречки за чуждестранните играчи. Петков обясни, че българското законодателство усложнява процеса на получаване на визи за американски играчи, особено когато те нямат необходимите документи, като свидетелство за съдимост от тяхната държава.

„През миналия сезон ние и Балкан изправяхме проблеми с визите на нашите чуждестранни играчи. Надявам се тази година да избегнем такива затруднения,“ добави Петков.

Въпреки препятствията, генералният мениджър гледа напред с оптимизъм и се надява на дългосрочно сътрудничество с Европейската северна лига. Той призова Община Плевен да обърне нужното внимание на клуба, подчертавайки, че участието на Спартак Плевен в лигата е отлична реклама за града в Европа.

„Надявам се този сезон да се представим по-добре и да не срещнем кадрови проблеми. Важно е Община Плевен да разбере колко значимо е това за целия град,“ заключи Петков.
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com