„Спартак 14“ триумфира с 41 медала на националното по шотокан карате

Плевен днес


В Пловдив беше проведено националното първенство по шотокан карате на 24 и 25 февруари 2024 г. Събитието привлече 26 клуба от цялата страна. Отлично представяне показа спортен клуб по карате „Спартак 14“, който зае четвърто място в общото класиране, като спечели общо 41 медала: 10 златни, 12 сребърни и 19 бронзови. Само състезатели с кафяви и черни пояси взеха участие, показвайки високо ниво на умения.

В поредицата от състезания се отличиха състезателите Максимилиан Кошериков, Александър Иванов, Дариан Абди, Денислав Трифонов, Петър Станчев, Тихомир Тодоров и Галена Валентинова, сред други, които спечелиха златни медали в различни категории и дисциплини.

Първенството също така служеше като квалификация за Европейското първенство, което ще се проведе в Унгария през април. За състезатели с техническо ниво под кафяв пояс е предвидено национално първенство на 9 и 10 март.

Треньорите на клуб „Спартак 14“, Милена Кирниколова и Любомир Димитров, изразиха своето удовлетворение от постигнатите резултати, които според Кирниколова са плод на усилената едногодишна подготовка. В този смисъл първенството беше възможност за състезателите да докажат своите умения и издръжливост. Отбелязващ своя десетгодишен юбилей през ноември, клубът е предвидил разнообразна състезателна година за своите спортисти.

Източник на информацията: PlevenZaPleven