Спектакълът „Планетата на мечтите“ пренесе публиката в свят на доброта и чистота [ПД]

Култура

Спектакълът „Планетата на мечтите“, който създадоха тази вечер Детска вокална група „Арлекино“ при читалище „Съгласие“ и Хайгашод Агасян, пренесе публиката в свят на доброта и чистота. На сцената на зала „Емил Димитров“ талантливите момичета и момчета с ръководител Виолета Боянова демонстрираха не само своите вокални възможности, но и артистизъм.
Те разиграха забавни диалози с талантливия български композитор, певец, поет и инструменталист, които по естествен начин свързаха в едно цяло 17 детски песни, създадени от Хайго. Малките артисти заразиха с много усмивки, добро настроение, прекрасна музика и смислени текстове публиката, която пляскаше и пееше заедно с тях.
Децата разсъждаваха как да направят по-добър света, който възрастните им предлагат, като в същото време са сигурни, че той е хубав и чудесен и има нужда от тяхната песен. С изпълненията си те разказаха за трудната възраст на тийнейджърите, света на мечтите, доброто, магията на голямото междучасие, истинското приятелство, за добрия крокодил и важните неща в живота.
Със своето ефирно изкуство балерини от Школата при читалището допринесоха за общото въздействие на спектакъла. По детски весела и многоцветна беше и сценографията, създадено от художника Иван Велчев – Йово. За постановката се погрижи Ангел Бешев, а за озвучаването – Максим Горанов.
На финала на спектакъла Хайго отправи специални благодарности към всички родители, които насърчават развитието на талантите на своите деца, а това ги изгражда като добри хора. Той поздрави и двете дами, които ръководят „Арлекино“ – Виолета Боянова и Анелия Дечева.

 

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com