Спецакция в Плевен: задържани четирима, образувани шест производства

Плевен днес


В рамките на целенасочена операция на служителите на реда в Плевенски регион са апрехендирани четири лица, а шест производства са инициирани – четири по бързата процедура и две досъдебни, съобщават от местната полицейска дирекция.

Полицейската операция беше организирана с цел борба с криминалната дейност и поддържане на обществения порядък. В действията участваха секции от всички локални управления, както и отделите по борба с престъпленията – „Криминална“, „Икономическа“, „Пътна“ и „Охранителна полиция“ на Областната дирекция, съвместно с регионалното жандармерийско командване в Плевен.

Приоритетите на полицейските процедури са насочени към борбата с деяния против личността и собствеността, случаите на кражби, противодействие на наркотрафика и разпространение на нелегални вещества, борба с контрабандата на стоки, проверки на шофьорска правоспособност, управление на МПС под въздействието на алкохол или наркотици, и засилен контрол на спазването на скоростните лимити, допълват от полицейското управление.

Обект на проверки са били 465 лица и 283 автомобила. Произведени са прегледи на десет обекта за скупуване на черни и цветни метали, дванадесет пунктове за даване под залог на вещи, осем разкомплектователни дворове, автосервизи и складове, 20 места за обществено питие и развлечения, и 25 търговски обекта.

В района са установени осем престъпления, като те включват нарушения в областта на Закона за горите и Закона за движение по пътищата, както и съпричастност към разпространението на наркотични вещества.

Информацията от специализираната акция е предоставена на Районната прокуратура в Плевен за надлежно разглеждане, а през следващите етапи действията по разследването продължават.

Информацията за проведената операция е предоставена от dnes.bg.