Спортни клубове в Плевен кандидатстват за финансова подкрепа.

Плевен днес


На 31 януари изтече крайният срок, в който спортни клубове на територията на община Плевен можеха да подадат заявления за финансова подкрепа съгласно Наредба № 33 на Общински съвет – Плевен. Общо 31 клуба са изпратили своите молби, като част от изискванията за кандидатстване са представянето на финансови отчети за използваните средства и подаването на годишен доклад за дейностите на клуба през предходната година.

В съответствие с Наредбата, до 14 февруари кметът на общината ще назначи 7-членна комисия, която да прегледа подадените заявления и придружаващите ги документи. Комисията ще включва юрист, икономист, двама представители от отдел „Спорт“ на общината и двама членове на Постоянната комисия по „Младежки дейности, спорт и туризъм“, а председател ще бъде заместник-кметът с ресор „Проекти и хуманитарни дейности“. Задачата им е да проверят верността на изчислените точки по зададени критерии и да разпределят предвидените финанси между кандидатите.

Информацията е предоставена от Пресцентъра на Община Плевен. В допълнение, новината упоменава, че в община Плевен се запазва висока заболяемост от грип и дава информация за зимната обстановка в региона. Също така е споменато, че проектобюджетът на общината за годината е 182 025 440 лева.

Източник на информацията: PlevenZaPleven