Среща на върха в Плевен: Кметът и председателят на Общинския съвет обсъдиха инициативи с легендата Димитър Бербатов

Последни новини


Днес кандидатът за президент на Българския футболен съюз, Димитър Бербатов, се срещна с кмета на Плевен, д-р Валентин Христов, и председателя на общинския съвет, доц. д-р Иван Малкодански, за да обсъдят състоянието на местните футболни клубове и спортната инфраструктура. Разговорът, в който участва и началникът на отдел „Спорт“ Ваня Първанова, включваше и теми относно подкрепата за спорта и развитието на детско-юношеските школи.

Общинското ръководство предостави информация за бюджета на Плевен за 2024 година, който включва общо 1 000 000 лева за спортни дейности. Разпределението на средствата предвижда 230 000 лева за ДЮШ ОФК „Спартак – Плевен“, 80 000 лева за ДЮШ „Вихър“ в Славяново и 30 000 лева за ДЮШ ФК „Спартак 1919“. Също така, футболни клубове в малките населени места като селата Ясен, Бръшляница и Гривица ще получат по 3 333 лева всяко. Налични са също и средства от близо 400 000 лева за клубове, които отговарят на определени нормативи.

Бербатов изрази значимостта на срещата с местната власт и подчерта, че целта е да се работи за правилното посочване на футбола. Той акцентира на необходимостта от диалог с държавни и общински институции и на представянето на програмата, методите на работа, финансирането и подготвените проекти пред различни заинтересовани страни. Бербатов заяви желанието си за промяна и надеждата, че всяка подкрепа ще е добре дошла.

Освен това, Бербатов посети Плевен и за среща с представители на футболните клубове в общината.