Старозагорска трупа представя спектакъла „Бялата врана“ на Фестивала за куклено изкуство „Шарено петле“ в Плевен [ПД]

Култура

Снимка – Рад Димитров
Държавният куклен театър на Стара Загора ще представи спектакъла „Бялата врана“ на Фестивала за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле“ в Плевен. Представлението е на 7 юли от 19,30 часа в ДКТ „Иван Радоев“ и е подходящо за цялото семейство.
Автор е Карел Чапек. Драматизацията и режисурата са на Любомир Колаксъзов, сценографията – на Виктория Андрекова, музиката – на Христо Намлиев. Участват актьорите Диляна Спасова, Цвети Пеняшки, Кирил Антонов и Таня Георгиева.
„Бялата врана“ е приказка за скитника Франтишек Крал, на когото му е оставено на съхранение куфарче. Той пази честно и почтено повереното му, но неочаквано е арестуван, обвинен в престъпление и осъден на смърт. И не само това! Франтишек Крал станал по-късно много прочут, не само между хората, но и между враните.
„Бялата врана“ е приказка за почтеността на бедния малък човек и предубеденостите на едно общество от корумпирани, бездушни чиновници, които робуват на предразсъдъците си и имат съзнанието, че са щатливи, само ако са богати материално. „Бялата врана“ е зов на враните, които викат и търсят човека, който никога не е крал, но е крал на белите врани.
Входът за постановката е с безплатни покани, които се получават от касата на театъра.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com