Сутрин слънчево, следобед облачност над югозапад и Добруджа значителна

Плевен днес


Денят започна с минимални температури в страната от 17 до 21 градуса, а по морето те достигнаха до 22-23 градуса. Преди обед времето беше предимно слънчево, но следобед облаците ще се увеличават, като в югозападните райони и Добруджа ще има значителна облачност.

Най-високи температури се очакват в градовете Пловдив, Монтана, Плевен, Велико Търново и Стара Загора – максималните температури там ще достигнат 34 градуса. За Сандански и Видин прогнозата е за 35 градуса, докато в София се очакват около 31 градуса.

Превалявания ще има в районите на Рила и Пирин. Вятърът ще бъде слаб, духайки от север-североизток със скорост до 20 км/ч.

Максималните температури в страната ще варират от 30 до 35 градуса, като в района на Сандански и Ямбол достигнат до 34. По Черноморието температурите ще са около 30-31 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над Черноморието следобед ще се появи значителна облачност. Максималните температури на въздуха ще са между 28 и 31 градуса. Вятърът ще бъде от изток, слаб със скорост до 20 км/ч. Морската вода ще бъде с температура от 27-28 градуса по северното крайбрежие и до 28-29 градуса по южното.

В планините следобед ще има значителна облачност и ще се очакват слаби превалявания. Вятърът на височина над 2500 м ще бъде слаб, духайки от север със скорост до 25 км/ч. Максималните температури за деня над 2500 м височина ще са около 10 градуса, а на 1500 метра – около 18 градуса.

В четвъртък се очаква валежи в цялата страна, като по-значителни ще има в Западна и Южна България. В петък по-сериозни валежи се предвиждат в централните и източните райони.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Информацията в статията е предоставена от dnes.bg.