„Съдийската комисия определи екип за решителен Мач №5 Рилски-Спартак“

БАСКЕТБОЛ Спорт


Съдебният орган определи своята най-надеждна реферска бригада за управлението на критичното пето противоборство между баскетболните отбори на Рилски спортист и Спартак Плевен, предвиждано този петък.

След като и двата тима успяха да си осигурят по две победи във вълнуващите предишни срещи, те се подготвят да вземат участие в окончателна битка на 17 май в залата на Арена Самоков с цел да определят противника на Балкан в предстоящия финал.

Реферите Венцислав Великов, Мартин Хорозов и Иван Маринов, подпомагани от делегата Борислав Пелтеков, ще отговарят за поддържането на реда и справедливата игра на терена в тази ключова среща.

Упоменатите Великов и Хорозов имаха важна роля в съдийските отряди по време на седем от осемте изиграни семифинални игри досега, при което никой от тях не е съдийствал последния двубой в Плевен, където Спартак постигна равенство в серията.

Хорозов е наблюдавал два мача между Рилски и Спартак, приключили и двата с успех за отбора от Самоков, докато Великов е бил на баскетболния паркет при една от победите на Спартак в Самоков.

Иван Маринов също има опит с управлението на един мач от сегашната серия, а именно третата игра в Плевен, която завърши с победа за Рилски.

Тази баскетболна сезон, Мартин Хорозов и Венцислав Великов са работили заедно само в една случка – по време на Купа България финал, където Спартак Плевен участва и беше победен от отбора на Черноморец.
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com