Съд в Плевен домакин на дискусия против употребата наркотици

Общество


Районният съд в Плевен ще бъде домакин на среща-дискусия на тема „Аз избирам живот без дрога – открито за наркотиците“. Инициативата е в отговор на Световния ден за борба срещу употребата и нелегалната търговия на наркотици, който се отбелязва на 26 юни, информира Велислава Василева, служител „Връзки с обществеността“ при съда.

Поканени за участие са ученици от местните гимназии, с които Районният съд вече има установена съвместна работа чрез образователната програма „Съдебната власт – информиран избor и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“, осъществявана в партньорство с Висшия съдебен съвет и Министерството на образованието и науката.

Сред лекторите ще бъдат психиатърът д-р Людмил Тумбев, психологът Стела Михайлова от Центъра за обществена подкрепа, районният прoкypop на Плевен Владимир Радоев, председателят на Районния съд съдия Вера Найденова и началникът на сектор „Базова научно-техническа лаборатория“ към Областната дирекция на МВР в Плевен ст. инсп. Йордан Йорданов.

Усилията на Районния съд в Плевен по отношение на работата с ученици включваха и пролетната инициатива „С бистър ум зад волана“, както и обявеният конкурс за есе и рисунка на тема „Съдът през моите очи“.

Дискусията, посветена на рисковете от употребата на наркотици, ще се проведе на 26 юни от 14:00 часа в Съдебната палата.

/Край на статията/

Информацията за тази статия е предоставена от кореспондента на БТА в Плевен, Елина Кюркчиева от БТа.