Съд, полиция и училища в Плевен стартират кампания за безопасност.

Плевен днес


В март 2024 година Плевенски районен съд в сътрудничество с „Пътна полиция“ при ОД на МВР-Плевен стартират превантивната инициатива „С бистър ум зад волана“, насочена към ученици от 11 и 12 клас, както и към кандидат-шофьори в града. Основната цел е да се осъзнаят рисковете от шофирането след консумация на алкохол.

Програмата ще включва посещения в различни образователни институции в Плевен, като сред тях са ПГХВТ „Луи Пастьор“, ПГЕХТ „Проф. Асен Златаров“, МГ „Гео Милев“, НУИ „Панайот Пипков“, ПГРТО, Спортно училище „Георги Бенковски“ и СУ „Христо Ботев“ в град Долни Дъбник.

Активностите ще включват прожекция на образователен филм, който ще показва последиците от управлението на моторно превозно средство под влиянието на алкохол, както и предвидени лекции от служител на „Пътна полиция“ и съдия от Районен съд-Плевен. Допълнително ще се проведат демонстрации със специални симулационни очила, имитиращи визуални и психомоторни увреждания при нива на алкохол между 0,8 и 1,5 промила. Желаещите ученици ще могат да тестват очилата и да опитат симулация, изпитвайки ефекта на алкохола върху своите умения.

Първото събитие от поредицата ще се състои на 13.03.2024 в ПГХВТ „Луи Пастьор“ в Плевен, което дава старт на кампанията.

Съобщението е издадено от Районен съд в Плевен.

Източник на информацията: PlevenZaPleven