Сън за любов и недоразумения разказаха талантливо актьорите от Детската студия при ДКТ „Иван Радоев“ [ПД]

Култура

Сън за любов и забавни недоразумения разказаха талантливо големи и малки актьорите от Детската театрална студия при ДКТ „Иван Радоев“ в Плевен снощи. Класическата комедия „Сън в лятна нощ“ на Шекспир оживя по нестандартен начин.

Публиката, която седеше на сцената, потъна в свят на вълшебства, феи и млади влюбени хора, а празният салон беше продължение на приказното пространство на действието. Главните персонажи бяха решени само в бяло, а съществата, които движат съдбите им – в черно.
Младите таланти пресъздадоха убедително събитията около сватбата на херцога на Атина – Тезей, и Хиполита. Разказаха и за приключенията на четирима влюбени младежи от Атина и една група от шестима самодейни актьори – майстори, които са контролирани и манипулирани от феи, населяващи горите, в които се развиват повечето събития.
В сюжетната линия бяха вплетени и образите на най-популярната трагичната двойка влюбени в световната литература и драматургия – на Ромео и Жулиета, които на финала се превръщат в ангели и все пак успяват да реализират стремежа си за единение.
С много чувство за хумор и всеотдайност, малки и по-големи актьори на различни възрасти демонстрираха впечатляващи постижения. Публиката ги награди с аплодисменти на крака, а директорът на Театъра – Васил Василев, уважи творческия екип с кошница с цветя.
Режисьор на постановката е Ива Николова, художествен ръководител на Детската студиа е Адриан Филипов, музикалното оформление е на Ангел Бешев, а фотограф е Георги Енчев. Спектакли ще се играят и на 15, 16 и 18 юни от 19 часа.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com