„Сърце и Мозък“ в Плевен – нов курс по гинекологична ендоскопия.

Плевен днес


Гинекологичното отделение на болницата „Сърце и Мозък“ в Плевен стартира обучение по минимално инвазивна гинекология в рамките на проекта GESEA4EU, организиран съвместно с Европейската асоциация по гинекологична ендоскопия (ESGE). Обучението, което ще се проведе на английски език, ще бъде безплатно и ще има ограничение в броя на участниците до 10 души. Заинтересованите могат да се регистрират от 12 февруари като използват посочените контакти.

Двудневният курс ще се състои на 6 и 7 юни и вече се радва на сериозен интерес от страна на лекари в България и чужбина. Някои от преподавателите ще бъдат водещи експерти от Италия, специализирани в обучението по програмата GESEA. Целта на GESEA е да осигури обучение по лапароскопия и хистероскопия на европейско ниво, унифицирано и следващо строги стандарти.

Болницата „Сърце и Мозък“ е призната за своята работа в областта на минимално инвазивната хирургия, включваща различни типове интрвентии без кръвопролития, като роботизирани, лапароскопски и хистероскопски операции, както и за лечение при ендометриоза, пролапс, онкологични проблеми и репродуктивна хирургия. С сертификатите на GESEA, които са станали изискване за работа в някои европейски страни, болницата цели да повиши стандарта на гинекологичното обучение в България.

Източник на информацията: PlevenZaPleven