С двучасов концерт-спектакъл Танцов клуб „Чародейка“ впечатли многобройните си почитатели [ПД]

Култура

С двучасов концерт-спектакъл „Хубост за бъдни времена“ Танцов клуб „Чародейка“ впечатли многобройните си почитатели, които снощи, 13 май, препълниха зала „Катя Попова“ в Плевен.
Присъстващите оцениха високо постановката, режисурата и хореографията на цялото представление, които са дело на Десислава Цветкова – Русева, ръководител на клуба. Възгласи „браво“ и безкрайни аплодисменти на крака доказаха, че артистите са се представили на много високо ниво.
С усмивки, силна положителна енергия и специално отношение към българския фолклор многобройните танцьори представиха живи картини с автентични носии от Плевенския край и китка от автентични ръченици от същия регион под съпровода на оркестър в състав Йордан Лазаров – акордеон, Дончо Иванов – гъдулка, и Цветан Цветанов – тъпан.
Много аплодисменти донесоха на изпълнителите танците „Нашенци“ и „Плевенска ръченица“ по музика на Костадин Атанасов и хореография на Десислава Цветкова-Русева.
Градусът на емоциите в залата вдигнаха „Северняшка сюита“ по музика на М. Йорданов, хореография на Иван Иванов и постановка на ръководителката на клуба, както и „Мизийски момински танц“ по музика на Йордан Ангелов и Ангел Якимов, хореография на Любчо Василев и постановка отново на Десислава Цветкова-Русева.
За финал неуморните танцьори поднесоха китка от автентични черкезки хора от Плевенско и Великотърновско.

В спектакъла участваха още народната певица Мария Тодорова, Дамският народен хор „Славей“ при НЧ “Светлина-1905 г.” – с. Вълчитрън, с художествен ръководител Красимир Калинков и Македонският народен хор при НЧ “Парашкев Цветков” – гр. Плевен, с художествен ръководител Ангел Шопов, корепетитор Йордан Лазаров и солист Калинка Рачева.
Всички артистите бяха бурно аплодирани на финала, когато показаха автентична сватба. Интерес сред публиката предизвика и изложбата на престилки от Плевенския край, експонирана във фоайето на залата.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com