С лекция-разговор „Ролята на драматурга днес“ и специални гости отбелязват 24 май в ДКТ „Иван Радоев“ [ПД]

Култура

С лекция-разговор на тема „Ролята на драматурга днес“ и специални гости ще отбележат Денят на българската писменост и култура 24 май в ДКТ „Иван Радоев“, информират от културния институт. Събитието ще е на 26 май, събота, от 14,30 часа. Мястото е сцена-фоайе, а входът – свободен.
В лекцията ще се включи Ясен Василев, победител в конкурса за българска драматургия на Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ с пиесата „Жената от фара“. Ще участват още писателите Иван Димитров, Мирослав Христов и Радослав Чичев. Модератор е Елена Ангелова.
Ясен ВасилевСнимка: Личен архивЩе стане ясно какъв е процесът на създаване на една пиеса, какво е драматургията: написан текст за представление или нещо повече, какви са тенденциите в съвременния текст за театър и доколко е решаваща ролята на текста в базирания на текст спектакъл.
Творческият екип е подготвил много любопитни факти за аудиторията. Лекцията-разговор е подходяща за ученици, студенти и любители на театъра от всички възрасти.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com