С шарено детско парти откриха скулптурата с жабките на Водната каскада в Плевен [ПД]

Общество

С шарено детско парти с песни и танци беше открита скулптурата с жабките на Водната каскада в центъра на Плевен. Нейни автори са Убавка Тончев и Константин Симеонов – Коцика, които заедно с деца от ОУ „Йордан Йовков“ и кмета на града Георг Спартански дръпнаха покривалото на красивата пластика.

Убавка Тончев пожела на присъстващите деца, а и на възрастните да са здрави, да се радват на новата придобивка за града, да я пазят и тя да се превърне в емблематично място за срещи на приятели.

Кметът Спартански благодари на авторите за възкресяването на един спомен от близкото минало на Плевен, а именно за емблематичния Фонтан с жабките. Повече по темата разказа актрисата Мариета Калъпова, която влезе в ролята на Водния дух, обитавал споменатия фонтан, а в последствие преселил се в новата водна каскада.

Сред официалните гости на събитието беше председателят на Общинския съвет Мартин Митев и представители на общинската администрация.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com