Таланти на Артшкола „Колорит“ спечелиха престижни награди от конкурс в Турция [ПД]

Култура

Два сребърни, един бронзов медал и две почетни награди спечелиха деца от Артшкола „Колорит” – Плевен от 30-тия международен конкурс за детска рисунка «GAZIANTEP – TURKEY“ в Турция, информира Майя Ананиева, ръководител на Школата. Носители на Сребърен медал са десетгодишният Веселин Тодоров и Калина Павлова – 13 г. Бронзов медалист е осемгодишната Симона Вълчева. Веселин печели престижната награда с живописната си творба „Бухал”.
Калина е отличена за рисунката си в смесена техника „Приказна птица”, а Симона – за творбата си „Хамелеон”.
Почетни награди са присъдени на Християна Дечева – 16 г., и Кристина Антонова – 17 г. В конкурса участват 6 500 творби на деца и младежи от 18 страни на възраст от 3 до 19 години.

Международната изложба, в която са и наградените рисунки на плевенските деца, е експонирана в Арт музея в историческия стар град Gaziantep. Рисунките ще бъдат използвани за различни арт събития в Турция.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com