Танцов ансамбъл „Дъга“ грабна най-високия приз от Националния фестивал „Бъдност за талантите на България“ [ПД]

Акценти

В навечерието на светлия празник на буквите 24 май Танцов ансамбъл „Дъга“ с ръководител Албена Кръстева беше отличени с приз Национален лауреат – Първа степен, от Националния заключителен етап на фолклорния фестивал-конкурс „Бъдност за талантите на България“. Фестивалът се състоя от 11 до 13 май 2018 г в София, а плевенските талантливи деца от Втора (8-10 г) и Четвърта (15-18 г) възрастови групи са отличени с най-високия приз в направление Танцов фолклор, категория Б, информира Кръстева.

Танцьорите от двете възрастови групи бяха допуснати с максимален брой точки – 120, до националното събитие след участие в един от шестте квалификационни кръга, който се проведе в град Плевен на 25.03.2018 г. Националният кръг се проведе в четири направления: инструментален фолклор, вокален фолклор, танцов фолклор и словесен фолклор, като участниците се изявяват в две категории: А – професионална, и Б – любителска.

Като победители в събитието децата получиха дипломи, купи и подарък – ваучер с 25% бонус за участие във фестивали, организирани от Български арт и фолклорен център „Нестия“.

„Много съм щастлива, че таланта бе оценен достойно. Тази награда е признание за нашия труд, всеотдайност и упоритост. Гордея се с нея и с децата, които я завоюваха“, сподели Албена Кръстева.
За Танцов ансамбъл „Дъга“ предстои годишен концерт, който ще се проведе на 03.06 в зала „Катя Попова“ от 18.30 ч. След това ще се изяви заедно със Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“ и още четири танцови колектива от града в танцов спектакъл под мотото „Децата на Плевен танцуват“, който ще се състои на 14.06 от 19 ч. в Летния театър в парк „Кайлъка“.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com