„Театрален кораб към приключенията с „Островът на съкровищата“ в Плевен.“

Плевен днес


Драматичен театър „Иван Радоев“ в Плевен стартира вълнуваща театрална постановка за публика от всякакви възрасти под заглавието „Островът на съкровищата“, базирана на едноименния класически роман от Робърт Луис Стивънсън. Публиката ще бъде потопена в захватващ свят на пирати от Златния век, където търсенето на скрито съкровище обръща с главата надолу животите на герои от всякакъв социален статус.

Режисьорът Денис Симеонов, сценографът Ясмин Манделли и композиторът Милен Апостолов работят заедно с талантлив ансамбъл от седемнадесет актьора, включително Милена Ерменкова (Торосян) в ролята на централния герой Джим Хокинс. Актьорите ще представят вълнуващи образи на пирати, благородници и други колоритни персонажи, замесени в приключенската история, която разигрува сцени с папагали, еднокраки капитани, тайнствени пещери, пиратски кораби и екзотичния дух на Карибите.

Спектакълът обещава да бъде едно неповторимо преживяване, оживено с богата сценография, звукови ефекти и елементи от пиратската култура, включително звуците на знаменитата пиратска песен и визии на танцуващи пирати в кринолини. Снимките за представлението са дело на Тихомир Христов.

Източник на информацията: PlevenZaPleven