Тенденциите в интериорния дизайн за 2024 г. са свързани с цветове, текстури и материали по свеж, нов и иновативен начин.

Плевен днес


Според новината, тенденциите в интериорния дизайн за 2024 година ще се фокусират върху използването на свежи, нови и иновативни цветове, текстури и материали. Пролетта на тази година ще донесе контрастни смели шарки, футористични елементи и много индиго.
Въпреки че през следващите месеци може да планирате редизайн на дома си, трябва да помните, че „по-малкото е повече и по-въздействащо“, тъй като натрупването на много елементи може да създаде пренаситен интериор.
Индиго цветът ще бъде особено популярен през пролетта на 2024 година. Комбинациите между индиго и бяло или нежни пастелни цветове са уютни и създават чувство на комфорт, споделя интериорният дизайнер Антония Саранеделчева.
Еклектичният стил, който се състои от комбиниране на различни елементи, ще бъде изключително популярен през 2024 година. Тази тенденция се изисква внимателно подбиране на материали, мебели, цветове и аксесоари, за да се постигне уникален и еклектичен интериор.
Влиянието от Скандинавия ще бъде силно през следващата пролет. Това включва футористични елементи, леки и памучни материи, дърво и метал. Комбинацията от визуална естетика и функционалност ще създаде съвременен и модерен интериор, отражаващ културните тенденции на 2024 година.
Черният цвят ще бъде използван като контрастен цвят в различни текстури и материали, от кадифе и кожа до мебели и аксесоари. Този цвят добавя дълбочина и елегантност на интериора.
Крайбрежните текстури, инспирирани от скалистите брегове и морския въздух, ще се използват за създаване на атмосфера на „плажен живот“. Зелената, рапана, рециклираните дървесни тонове, юта, теракота и лена са характерни за средиземноморския стил.
Ретро тенденцията от 70-те години ще се завръща, като се предпочитат топли цветове, овални форми и геометрични тапети. Тъмното дърво, мебели, изработени от изкуствена кожа и килими, които седят ниско до земята, също са популярни поради своите ретро препратки.
Смесването на различни метали, като бронз, месинг и злато, е характерно за съвременния интериорен дизайн. Те създават специална атмосфера и уют в дома.
Използването на геометрични фигури и растери създава интересен и модерен стил в интериора. Това е творчески начин за внасяне на разнообразие и уют в дома.
Мултифункционалните мебели и помещения са все по-желани, тъй като позволяват оптимално използване на пространството и съответств

Източник на информацията: PlevenZaPleven