Треньор Минчев: Спартак Плевен може да затвори серията успешно

Общество


Статията на български език:

Изказване на треньора на Спартак Плевен Любомир Минчев след втората среща от четвъртфиналния плейоф в Националната баскетболна лига (НБЛ) между Черно море Тича и плевенския тим, завършила 80:74 за домакините.

Любомир Минчев (треньор на Спартак Плевен) – „Днес играхме доста по-слабо в нападение и с доста по-ниска резултатност. Това беше основното. Може би в последната четвърт идва някъде от наша по-слаба защита и от това, че Къртис Джоунс игра доста добре, доста силно, това също спомогна много на победата на Черно море Тича. Смятам, че в ключови моменти във второто полувреме, когато имахме възможност да пречупим противника с контраатаки и лесни кошове, ние ги изпуснахме. От друга страна след това получихме и тройки и по-лесни кошове, които обърнаха играта. Това е.

Николай Стоянов (играч на Спартак Плевен) – „Къртис Джоунс вкара няколко много трудни стрелби от много висока класа, особено последната – през Станимир Маринов, шут от висок клас, който влезе и оформи победата им. Наистина, може би те бяха по-агресивни и желаеха повече победата. Показаха го и със здрава игра в защита. Бяха по-точни в нападение и така успяха да измъкнат срещата. Смятам, че напълно заслужено ще се играе трета среща в Плевен. След първия убедителен мач няма място за подценяване. Ние направихме всичко възможно, играхме здраво и в Плевен, и тук се опитахме да следваме плана си. Просто нещата не вървяха на моменти, те се възползваха и с много добри стрелби на Къртис Джоунс се направи разликата между двата отбора. Ние също играхме добър мач, но техният успех беше нормален, нали са плейофи и всеки иска да продължи напред. Днес не спечелихме, но се надяваме в петък да имаме по-добър процент в атака.“

Информацията в тази статия е предоставена от кореспондент на БТА във Варна Данаил Войков от БТА.