Тридесет клуба участваха в инициативата „Открий своя спорт“ в Плевен

Общество


В Плевен 30 спортни клуба от различни дисциплини участваха в инициатива, организирана от Общината. Под мотото „Открий своя спорт“ те демонстрираха предлаганите възможности за тренировки на децата.

Проявата стартира с шествие на всички клубове, което започна от Драматично-куклен театър „Иван Радоев“, премина през пешеходната зона на ул. „Васил Левски“ и завърши в Градската градина. Там се състоя основното събитие, включващо спортни демонстрации.

Инициативата има за цел да позволи на всяко дете в Плевен да намери своя спорт, да се срещне с първия си треньор и да започне своя път към успехите. Най-ентусиазираните бъдещи спортисти получиха възможност да участват в открити тренировки под ръководството на опитни треньори и настоящи състезатели.

В проявата се включиха клубове по бокс, борба, триатлон, фехтовка, шахмат, ориентиране, хандбал, волейбол, футбол, спортни танци, карате, баскетбол, лека атлетика, плуване, акробатика, художествена гимнастика, каяк, ловна стрелба и тенис на корт.

„Открий своя спорт“ е част от Спортния календар на Община Плевен и е по повод Европейския ден на спорта в училище, който тази година беше отбелязан на 27 септември.

Източник на информацията: БТА.