Три лица пострадаха след верижно ПТП близо до Телиш.

Плевен днес


Вчера близо до село Телиш възникна сериозен пътен инцидент, който доведе до временното затваряне на главен път I-3. Катастрофата станала около 16:00 часа, когато 19-годишен младеж, управляващ автомобил „Шкода“, загубил контрол и преминал в насрещното платно. Там той първо ударил камион „Хюндай“, управляван от 38-годишен мъж, след което се сблъскал и с лека кола „Дачия“, шофирана от 35-годишен румънски гражданин. От удара камионът също бил изтласкан в противоположната лента и се ударил в „Пежо“, шофирано от 44-годишен мъж.

Пострадали са водачите на „Шкода“ и „Пежо“, както и пътник в „Пежо“. Те били откарани в УМБАЛ Плевен с различни наранявания, включително травми и фрактури, но без опасност за живота. Алкотестовете и проверките за наркотици на шофьорите на „Хюндай“, „Шкода“ и „Дачия“ дали отрицателен резултат. На водача на „Пежо“ взета кръв за химически анализ.

Дежурен прокурор от РП – Плевен бил уведомен, а на място бил извършен оглед. Работа по случая продължава в рамките на досъдебно производство. За подпомагане на трафика на мястото се отзовали екипи от РС ПБЗН – Червен бряг. Движението по пътя било временно пренасочено през Горни Дъбник, Крушовица, Садовец и разклона за село Телиш.

Съобщението за инцидента е предоставено от МВР Плевен.

Източник на информацията: PlevenZaPleven