Утре предимно слънчево с умерен североизточен вятър и температури до 37°

Плевен днес


Утре ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб вятър, който в източните райони ще се усили до умерен от североизток. Температурите ще достигнат максимум между 32° и 37° градуса, като в столицата София ще бъдат около 32°. Атмосферното налягане, което е близко до нормата за месеца, ще намалява през деня, според прогнозата на НИМХ.

Жълт код за високи температури е обявен в 18 области на България.

Времето ще бъде потенциално опасно в следните региони: Благоевград, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Русе, Силистра, Смолян, Хасково, Стара Загора и Ямбол.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от северо-североизток. Максималните температури ще варират между 29° и 31°. Температурата на морската вода ще бъде 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде от 2 до 3 бала.

В планинските райони ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. На височина от 1200 метра, максималната температура ще достигне около 27°, а на 2000 метра – около 19°.

През първите дни от новата седмица ще остане предимно слънчево, с купеста облачност в следобедните часове. Вероятността за валежи е ниска. Вятърът ще бъде слаб и ще сменя посоката си. Максималните температури в повечето райони ще достигнат между 33° и 38° градуса.

Информацията в статията е предоставена от dnes.bg