Ученици от НУ „Христо Ботев“ в тур „Историята на Плевен оживя“ [ИП]

Образование

Младите възрожденци от НУ „Христо Ботев” – Плевен, и ученици от IV клас участваха в Ученически турове по проект „Историята на Плевен оживя. Памет на знатните родове и красивите стари сгради“.
Децата  преминаха по маршрутите „Строители“ и „Меценати и културни деятели“, които включват знакови места, свързани с историята на града като Регионалният исторически музей, Винарското училище, Читалище „Съгласие“, Мавзолеят и Общината.
Ученици от Гимназията по туризъм представиха на Младите възрожденци и техните съученици интересни факти за посетените обекти и изнесоха беседа за членове на видни плевенски фамилии, които са живели, работили и оставили следа за бъдните поколения. Участниците в проекта се запознаха и с печатни издания, свързващи обществения, икономически и културния разцвет на града с най-видните негови представители.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com