Ученици представиха термалните води и създадоха крем за ръце.

Плевен днес


В ПГ по туризъм „Алеко Константинов“ в град Плевен се проведе трансдисциплинарен урок, който обедини знания от фармакологията и икономиката върху темата за термалната вода и нейното приложение. Участието в урока бе взето от ученици от 10 „г“ клас со специалност „Екскурзоводско обслужване“ и ученици со специалност „Извършител термални процедури в балнеологични и други центрове“. Събитието е организирано с подкрепата на техните ръководители Поля Мънкова и Ренета Йорданова.

Основната цел на урока е била представянето на лечебните свойства на термалната вода и изследване на термалните извори в България и по света. Учениците са подготвили екскурзоводски беседи за вътрешни балнеологични дестинации. Преслава Валентинова и Мартин Иванов разказаха за изворите в места като Вонеща вода, Велинград, село Чифлика и град Вършец. Мариела Димитрова е водила урока, а учениците от специалността „Термални процедури“ са подготвили домашен хидратиращ крем за ръце и охлаждащ гел.

Доцент д-р Соня Вълкова, зам.-ректор на Медицински университет в Плевен и изследовател в областта на естетичната дерматология, е била гост-лектор на събитието. Урокът се наслаждавал на вниманието на родители и училищното ръководство, свидетелствайки за значението на интердисциплинарния подход в образованието.

Източник на информацията: PlevenZaPleven