„Фестивал на виното и фермерски деликатеси обединява производители в Плевен“

Последни новини


Плевен Става Домакин На Фестивал На Виното И Фермерските Деликатеси

В края на летния сезон, Плевен ще оживее с аромати на изискани вина и аутентични фермерски деликатеси. От 29 август до 1 септември 2024 година, градът ще приветства второто разширено издание на фестивала „Time for Wine…“, гарнитиран с богата културно-гастрономическа програма и вълнуващи събития.

Форумът събира над 20 производители от Северна България, които ще представят своите продукти в двора на Регионалния исторически музей в Плевен. Посетителите на фестивала ще имат уникалната възможност да дегустират множество марки вина и да се насладят на богатия избор от фермерски деликатеси. Входът за събитието е свободен и заинтересованите ще могат да обикалят щандовете от 12:00 до 22:00 часа.

Откриването на фестивала в Института по лозарство и винарство стартира на 29 август с ден, посветен на сорта вино „Рубин“. Той ще бъде във фокуса на дегустация и обсъждане, благодарение на сътрудничеството с Аграрния университет в Пловдив, Института по земеделие и семезнание „Образцов чифлик“ – Русе и Института по земеделие в Кюстендил.

Тържествената открита церемония ще се състои на 30 август в 18:00 часа с концерт на Северняшки ансамбъл „Иван Вълев“, който ще представи репертоар от фолклорни песни и танци.

На следващия ден, 31 август, фестивалът продължава с участие на Танцова формация „Веселяци“ и разнообразен дегустационен уъркшоп. Вечерта кулминацията на програмата ще бъде Нощ на танго и цигански романси.

Закриването на фестивала на 1 септември ще започне от 18:00 часа и ще включва томбола с награди за посетителите и връчване на грамоти на участниците.

„Time for Wine…“ е шанса за всички любители на виното и фермерските продукти да се съберат, да споделят опит и да се потопят в богатата културна традиция на Плевен и региона.