Фестивал на музиката и литературата започва в Плевен [ПД]

Култура

Фестивал за музика и литература „Плевен е песен и поезия“ ще се състои на 25, 26, и 27 май. Организатор на събитието е фондация „Диря“ с председател Гергана Бочева. Събитието е посветена на словото в различните му проявления – писано, пято, четено, рисувано, играно. „Да споделим тази радост в беседи-четива, концерти, интерактивни пърформанси, работилнички за творческо писане, рисуване на приказки и букви“, призовават създателите на Фестивала.
В 13 часа днес ще отвори Библиотека на хамаци и възглавници – мястото е полянката пред Артцентър „Плевен“ в Градската градина. В 17 часа започва беседа-четиво с Ясен Василев, Радослав Чичев, Мирослав Христов и Иван Димитров – в Дом „Кафе“ на ул. „Княз Борис I” № 20. След това, в 18 часа, стартира Работилничка по творческо писане с Ценка Кучева, а в 20 часа е концертът с авторски песни на Иван Димитров и авторска музика на Георги Чапанов. Мястото е същото.
Другите фестивални дни предлагата куклено театрално представление, интерактивен музикален перформанс с Константи Кучев и Мартин Петрушев, четене на поезия, представление на Творителница „О, писменехъ“, работилничка по калиграфия и много други интересни занимания.
Проектът е финансиран със съдействието на Община Плевен.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com