„Фестивал „Шарено петле“: Куклено изкуство очарова деца и възрастни на 05 юли“

Последни новини


Седмото издание на фестивала „Шарено петле“ повтаря своя успех с разнообразна програма за любителите на кукленото изкуство

Под покровителството на приказни вълнения, градът отново се превърна в сцена на кукления театър. Организаторите на седмото издание на Фестивала на кукленото изкуство „Шарено петле“ предлагат богата и разнообразна програма на 05 юли 2024 година, задоволяваща любопитството и на най-малките, и на възрастните ценители.

Дневните събития започват в 10.00 часа в парка на Регионалния исторически музей, където очакват най-малките. Драматично-кукленият театър – Видин, ще представи „Цирк Мираж“. Този спектакъл обещава ярко изживяване с марионетни кукли, оживяващи на сцената без думи, а само с оригинална музика на италианския оркестър Камиллокромо.

В следобедните часове, от 16.00 часа, програмата продължава с „Крилато ателие с Галя“, където Галина Савова ще навлезе в света на детското творчество, учейки децата как да си направят пеперудени крила. Организаторите акцентират на необходимостта от предварително записване за участие.

В 17.30 часа любителите на детския театър ще имат възможността да проследят приключенията на „Храбрият малък шивач“ в изпълнение на Драматичен куклен театър „Иван Радоев“ – Плевен. Спектакълът засяга темата за смелостта и предприемчивостта, като разказва за мъничък шивач, победил седем с един удар и потеглял по света да сподели своя героизъм.

Кулминацията на деня настъпва в 19.00 часа на голямата сцена на Драматично-кукления театър, където „Банкови кризи и наказания“ по режисура на Теди Москов ще забавлява публиката. Главният герой, човек със свободна професия и неподготвен за банковия свят, се изправя пред трудности в търсене на занаят.

„Шарено петле“ изпълва лятото с куклено изкуство и се очертава като незабравимо изживяване за всички поколения. За допълнителна информация относно участието и графика, посетителите могат да се обръщат към информационните табла на фестивала.