Фестивал „Шарено Петле“: Разнообразна Програма за Куклено Изкуство на 8 Юли 2024

Последни новини


В София ври и кипи от очакване предстоящия понеделник, 08 юли 2024 г., когато ще се състоят очакваните събития от програмата на Фестивала за куклено изкуство „Шарено петле“. Вълнуващите премиери в областта на кукления театър обещават неповторимо изживяване за деца и техните родители.

Денят ще започне в 10.00 часа в парка на Регионалния исторически музей с представлението „Котаракът в чизми“ от гостуващия Куклен театър Мостар, Босна и Херцеговина. Ще бъде разказана историята на чаровния котарак, който превръща своя беден собственик в един от най-богатите хора в кралството.

“Вълшебство за децата ще бъде оживената приказка на Шарл Перо, като всеки ще може да види как котаракът успява да изпълни своята необикновена мисия,“ споделя режисьорът на постановката.

След обедната почивка, от 16.00 часа в театъра е предвидено веселото детско творческо ателие „Усмихнато другарче“ с участието на ДКТ „Иван Радоев“ – Плевен. Децата, които са се запиcали предварително, ще имат възможност да се потопят в магията на общото творчество и игра.

„Да видим как едно същество от далечни страни може да развесели децата е нещо вълшебно. То е най-доброто от всички нас, събрано за да усмихва,“ споделя един от организаторите.

На Камерната сцена на ДКТ от 17.30 часа ще се състои „Приказните разказвачи“ от Куклен театър – Благоевград за всички на възраст над 6 години. Този спектакъл пренася аудиторията в свят на приказки с говорещи лисици, принцеси и жабоци с корони.

В кулминацията на деня, от 19.00 часа на Голямата сцена на ДКТ, любители на кукленото изкуство ще могат да наблюдават „Бременските музиканти“ – адаптация на всепризнатия шедьовър на братя Грим, представяна от Театър 199 – София.

„Приказката на братя Грим продължава да буди интерес и днес и носи силно послание срещу алчността и за значението на обичта и благородството в човешките отношения,“ казва режисьорът на спектакъла.

Семейните представления, ателиетата и вълшебните приказки очакват на 08 юли всички любители на кукленото изкуство, обещавайки ден, изпълнен с радост и творческо вдъхновение.