„Филмирай“ представя „Жената на президента“ и „Диада“ в Плевен

Последни новини


Плевенският кинофестивал „Филмирай“ е мястото, където киноманите ще могат да се насладят на два неповторими филмови заглавия тази седмица. Паркът на Регионалния исторически музей в града ще е домакин на прожекции на комедията „Жената на президента“ и българския филм „Диада“, съобщи организаторите на събитието. Прожекциите ще се състоят от 21:00 часа в петък и събота, със свободен вход за всички посетители.

На 26-ти юли публиката ще има удоволствието да гледа „Жената на президента“ – комедия, вдъхновена от реални събития в политическия живот на Франция. Легендарната актриса Катрин Деньов застава пред камерата в ролята на съпругата на бившия френски президент Жак Ширак. Вълнуващият преход на героинята й от безпомощна жена, зависима от мъжа си, до уверена и влиятелна медийна личност е завладял публиката и критиката, довеждайки до номинации за национални награди. Филмът преди това беше топло посрещнат на фестивала „Киномания“ в София.

Следващата вечер, 27 юли, се очертава също като един не по-малко емоционален кино вечер, когато „Филмирай“ ще представи българския „Диада“. След успешното си представяне на фестивала „Златна Роза“ и завоюването на голямата награда на международен кинофестивал в Талин, Естония, филмът е истинско преживяване. Историята проследява пътя на 16-годишно момиче от малкия град към големите мечти – да отиде при майка си в Америка и да продължи обучението си по изкуство. Сред актьорския състав зрителите ще разпознаят името на Силвия Лулчева, като звездата е в компанията на Иван Бърнев, Цветан Алексиев и Ирмена Чичикова – осигурявайки талант и професионализъм на екрана.

Обещаващо кинопреживяване предстои за почитателите на седмото изкуство в Плевен този уикенд, което неминуемо ще остави следа в културния календар на града.