Финансиране осигурено за изграждане и ремонт на спортни площадки в училищата на Плевен

Последни новини


Община Плевен одобри финансирането на няколко училищни проекти за изграждане и ремонт на спортни площадки и физкултурни салони. Това стана в рамките на националната програма за периода 2024 – 2027 г., която разполага с общ бюджет от 240 милиона лева. Проектите, които получиха зелена светлина от общината, попадат в третия модул на програмата, предназначен за откритите спортни площадки и са на стойност 100 милиона лева от целия бюджет.

Сред одобрените проекти са нова спортна площадка за НУ „Христо Ботев“ в село Дисевица и основен ремонт на площадка за ОУ „Христо Ботев“ в село Пелишат, и други училища в Плевен и населени места в областта. Общият им брой е девет, като всеки проект е получил конкретно финансиране според размера и нуждите на спортната площадка.

Тази инициатива цели да подобри спортната инфраструктура и средата за физическо образование в училищата, създавайки подходящи условия за двигателна активност, което има пряко въздействие върху здравето на учениците. Модул 3 на програмата обхваща всички етапи от планирането до реализацията на спортните обекти, включително техническо проектиране, строителство, монтаж на оборудване и пускане на обектите в експлоатация.