Фолклорен танцов ансамбъл „Шопско настроение“ спечели златен медал от Национален фолклорен конкурс [ПД]

Култура

Плевенският Фолклорен танцов ансамбъл „Шопско настроение“ с художествен ръководител Пламен Иванов спечели златен медал и грамота от Националния фолклорен конкурс „Дай, бабо, огънче“, който се състоя в с. Мещица, Община Перник. Танцьорите се наложиха в конкуренция с още 39 детско-юношески състава от цялата страна. Танцът „Варненски мераци“ по хореография на Пламен Иванов направи добро впечатление на журито, а фактът, че танцьорките бяха облечени с цветовете на българския трибагреник, грабна сърцата на присъстващите.

Талантливите плевенски изпълнители представиха и „Танци от Видинско“ по хореография на изтъкнатия шопски хореограф Ради Радев, музика на Михаил Букурещлиев и постановка на Пламен Иванов. „С много труд и постоянство танцьорите доказаха любовта си към българските танци и заслужиха първото място и златната купа на конкурса в с. Мещица“, коментира за Plevendnes.com Иванов.

Непосредствено преди това ФТА „Шопско настроение“ и Клуб за народни хора и танци „Шопско настроение“ завоюваха златен медал, грамота и званието „Лауреати“ на Националния фестивал на патриотичната песен „Отечество“, който се проведе на 3 юни в Летния театър в Кайлъка.
Танцьорите от фолклорния ансамбъл се представиха с танците „Варненски мераци“ и „Танци от Видинско“, а танцьорите от клуба – с „Мелнишко хоро“. За финал двата състава вдигнаха градуса на положителните емоции с обща „Ихтиманска копаница“. „За краткото си съществуване ФТА „Шопско настроение“ се утвърди и зае достойно място сред фолклорните ансамбли в България“, коментира още Иванов, който ръководи и Клуба за народни танци „Шопско настроение“.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com