Фондация „Чудесата на децата“ ще подпомага социално слаби, болни и възрастни хора [ПД]

Общество

Фондация „Чудесата на децата“ ще подпомага социално слаби и болни хора, информира председателят й Миглена Цанова. Във фокуса на общественополезната дейност на организацията ще са още възрастни хора, талантливи деца от затруднени финансово семейства, инвалиди и др.
„Оказа се, че само по този начин можем да постигаме целите си за подпомагане на социално слаби, болни и отритнати от обществото българи. На благотворителния концерт, който организирахме на 1 юни тази година, събрахме малко над 200 лева за децата от БАЛИЗ. С концерт и дарителска кампания събрахме за половин месец над 12 000 лева за лечението на 13-годишия Християн Бозуков. И още, и още малки дарителски акции, като днешната, при която дарихме инвалидна количка на нуждаеща се жена“, сподели Илиян Христов, председателя на Съюза на военноинвалидите в Плевен, който участва активно в дейностите на Фондацията.
Организацията вече си партнира със социалните служби в Плевен и Отдел „Закрила на детето“ в Долна Митрополия и Плевен, информира Цанова. „Те ни информират за хора, които се нуждаят от помощ, и ние се отзоваваме. Чистим, пазаруваме на възрастни хора и т. н.“, сподели тя.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com