Фондация Emprove представи програмата „Мога сама“ в Плевен за осведоменост.

Последни новини


В Плевен бе представена обучителната програма „Мога сама“ от екипа на Фондация Emprove в рамките на първото им национално турне. Събитието, организирано със съдействието на Община Плевен, се проведе в зала „Катя Попова“ и събра експерти от отдел „Здравеопазване и социални дейности“, работещи в общински социални центрове, както и граждани, интересуващи се от дейността на Фондацията.

Мисията на Emprove е „да повиши осъзнатостта към най-ранните прояви на насилие във взаимоотношенията, да променя обществените нагласи, както и да подкрепя жени и момичета, преживели насилие“. Фондацията организира публични кампании, предлага безплатна психологическа и юридическа подкрепа, коучинг, събития, обучения и терапевтични сесии. Тя също така изгражда общност на ЖенитеSurvivors, които помагат на други жени да постигнат промяна и нов живот.

„Подходът “Мога сама” е създаден през личния опит и преживяванията на жени, които са били в токсична връзка или са в процес на излизане от такава,“ споделят от Фондацията. Този подход се базира на съвместна работа с терапевти и менторство. Емблематична за Фондацията е и инсталацията на актрисата Рада Якова „Розов облак“, която пътува с екипа и символизира „надеждата за общност, съпричастност и подкрепа.“

След презентацията в Плевен беше представена постановката Prima Facie с участието на Елена Телбис. Artvent и База Х са партньори на Фондацията в борбата срещу насилието и насърчават жените да търсят подкрепа след преживяния тормоз.