Форум в Плевен обсъжда иновации и технологии в образователния процес

Последни новини


Плевен ще бъде домакин на значим форум посветен на иновациите в образователната сфера. „Дни на иновациите в образованието“ ще се състои на 27 юни в зала „Катя Попова“ и ще събере специалисти от цялата страна, за да обсъдят съвременни подходи и технологии в обучението. Организацията на събитието е в ръцете на Център за творческо обучение със съдействието на Община Плевен.

Събитието ще бъде разделено на два основни панела. Първият, с начален час 10:00, е посветен на темата за подобряване на социалния и емоционалния живот, както и прилагане на STEAM образованието в детските градини, с акцент на „Научаването чрез игра“, „Образът ни пред другите“ и важността на комуникационните умения за успешната работа в детските заведения.

Вторият панел, с начален час 13:00, ще разгледа приложението на изкуствения интелект в учебната среда, като подчертава необходимостта от модернизация с минимални инвестиции, въвеждането на образователна роботика и подготовката за бъдещето на учители и ученици. Сред темите ще бъдат „АI образование. Как изкуственият интелект да е в подкрепа на директора и учителите?“, „Модернизиране на училището – как да го направим с минимални инвестиции?“ и „Подготовка на учителите и план за трансформация на училището“.

Центърът за творческо обучение е пионер в предоставянето на консултантски услуги, технологични решения и обучение за учебните заведения, като насърчава иновациите в образованието и помага на учители и директори да развият своите образователни стратегии. Участниците във форума щоват имат уникалната възможност да се запознаят отблизо с последните тенденции и да обменят ценен опит в тази важна област.