Френската баскетболна лига нареди Полина Цекова сред 5-те най-добри чуждестранни играчи [ПД]

Плевен днес

Френската баскетболна лига нареди плевенската баскетболна легенда Полина Цекова сред 5-те най-добри чуждестранни играчи, информира bball.bg. Тя бе избрана за Най-добър център сред чужденките по случай 20-годишнината от основаването на женската лига в страната на хубавото вино и шансоните.

Това обаче не е всичко. Единствената българка с шампионски пръстен от женската НБА попадна и в Идеалния тим на състезателките, преминали през шампионата, които не са родени във Франция. Награждаването се проведе снощи, на специална гала вечер, на луксозно корабче, носещо името “Синия диамант”, което се движеше по река Сена, в Париж.

Събитието уважиха част от най-добрите баскетболистки в историята на Франция, включително Изабел Якубу и Селин Дюмерк, попаднали в Идеалната петица от местни състезателки, както и Кати Мелен, Одре Сорет и Енди Мием, която не присъства лично заради камп към WNBA.

Вечерта бе открита от президента на френската федерация по баскетбол Жан-Пиер Сютат и от министъра на спорта във Франция Лаура Флесел.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com