Хор „Звъника“ Празнично Изпрати Абитуриенти Криси и Никола Плевен

Последни новини


В Плевен се състоя празничен концерт, с който Смесен хор „Звъника“ изпрати абитуриентите Криси Младенова и Никола Диков. Под ръководството на Ваня Делийска и при съчастие на Центъра за работа с деца в богатата обстановка на Художествената галерия „Илия Бешков“ се раздадоха цветя, аплодисменти и топли пожелания за успех в бъдещите начинания на младите таланти.

Събирането бе емоционално и съвместено с музикални изпълнения на хора. Концертната програма бе специално подготвена за тази вечер и включваше творби, изразяващи духа и амбицията на формацията.

На събитието бяха присъстващи представители на обществения и културен елит на града, включително заместник-кметът Елина Димитрова, заместник-председателят на Общинския съвет Генадий Гешев, Людмила Гоневска от отдел „Образование и младежки дейности“, Паулина Кирова – началник-отдел „Местно самоуправление“, директорът на Националното училище по изкуства „Панайот Пипков“ Румен Тодоров и други важни личности.

Диригентът Ваня Делийска сподели топли думи с публиката: „Развълнувана и благодарна съм на всички, уважили повода ни. И ако днес не сте успели да усмихнете някого и не сте успели да направите специално добро, то това вече се случва – защото сте тук и усмихвате тези специални деца от смесен хор „Звъника“. Благодарим Ви, че избрахте тази вечер да бъдете с нас.”

Концертът и жестовете на признателност подчертаха значението на „Звъника“ не само както в музикалния живот на Плевен, но и като възпитател на поколения. Създаден през 1984 г., хорът е лице на града, носител на стотици награди от престижни национални и международни фестивали, надарен с „Златна лира“ от Съюза на музикалните и танцови дейци в България.

На завършек на вечерта общността благодари на всички участници и специално на хор „Звъника“ за дарените емоции и музика, а така също и на всички уважили този момент от живота на двамата абитуриенти.