Художничката Владимира Йорданова показва любовта в различните й измерения в галерия „Дориан“ [ПД]

Акценти

Художничката Владимира Йорданова показва любовта в различните й измерения и форми в галерия „Дориан“. Самостоятелната експозиция на талантливата млада авторка включва 27 работи, създавани през последните 3 години.
„Изложбата е много шарена, много цветна, много щастлива. Вдъхновявам се от любовта в живота си – от мъжа до мен и от децата си, които всеки ден ме провокират да творя“, сподели тя с почитателите си, които снощи пожелаха „на добър час“ на експозицията.
„Плевен имаше нужда от такава галерия като „Дориан“ – по-модерна, с по-разчупено пространство, която да даде възможност и на младите художници да се покажат, тъй като в нашия град повече се залага на старото и добре познатото“, добави авторката.

Собственикът на галерията Ивайло Станев благодари на художничката за доверието и покани присъстващите да разгледат произведенията. Владимира Йорданова представя 27 платна, като повечето от тях са рисувани през последната една година. Изложбата е пъстра – и като смисъл, и като багри, и като теми, и зарежда с настроение, позитивизъм и красота публиката. Тук е морският бряг с неговото необятно вълшебство, птиците с колорита си, 8-годишните й синове – близнаци, които са уловени в момент на риболов, автопортрет, както и портрет на нейния любим. През чувствителността й на творец са пречупени натюрморти – с цветя и плодове, пейзажи, абстрактни работи.
Всички картини са изпълнени с маслени бои, с изключение на две. При тях е използвана ксилография – вид графична техника с печат, смесена с акрилни бои и пастели, което е експеримент за авторката. „Работя предимно с масло, тъй като там намирам себе си. Акрилът и акварелът изсъхват веднага, а маслото е материалът, който най-много можеш да обработваш, и докато се променят картините в главата ти, да променяш и това, което е на платното“, сподели още Владимира.

Експозицията може да бъде посетена от 19 до 30 юни в художествена галерия „Дориан“, намираща се на ул. „Цар Симеон“ 12 в Плевен.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com