Художничката Владимира Йорданова представя самостоятелна изложба в галерия „Дориан“ [ПД]

Акценти

Художничката Владимира Йорданова се представя със самостоятелна изложба в галерия „Дориан“, която се намира на ул. „Цар Симеон“ 12 в Плевен. Експозицията може да бъде посетена от 19 до 30 юни. Владимира Йорданова е родена на 22.07.1985 г. в Плевен. Учи моделиране и конструиране на облеклото в Професионална гимназия по облекло и текстил „Христо Бояджиев“. Ранна подготовка в областта на изобразителното изкуство получава от художниците Кънчо Кънчев и Наум Наумов. Завършва специалност текстил в Национална художествена академия в София при професор Анна Бояджиева.

През 2005 година дебютира с първа самостоятелна изложба в галерия „Арт алея“ в столицата. Работи в областта на живописта, текстила и модния дизайн. Участва в национални и регионални изложби. Нейни картини са притежание на частни колекции в България и чужбина. Живее и работи в Плевен.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com