Цвятко Камбуров издаде първия си роман „Реванш“ на тържество.

Плевен днес


На събитие в Арт центъра на Плевен, разположен в Градската градина, авторът и опитен следовател Цвятко Камбуров представи своя дебютен роман, озаглавен „Реванш“. Церемонията привлекла вниманието на роднини, приятели, както и бивши колеги на Камбуров. Светла Тончева, уредник в галерията, въведе присъстващите в живота и кариерата на автора, след което позволи на самия той да говори.

Камбуров, който се занимава със следствена работа в Плевен вече повече от 38 години, разказа, че е работил над романа си за дълго време – от 2009 до 2020 г. Той изрази благодарност към книгоиздателска къща „Труд“ за помощта при реализацията на мечтата му да издаде тази обемна книга. „Реванш“ е съсобено богат на страници (почти 800) и разкрива история, посветена на битката между доброто и злото, на необходимостта от компромиси и възможността за нов шанс в живота. Романът включва елементи от разследвания, проведени от автора и герои, базирани на реални хора.

Художницата Майя Ананиева е автор на корицата на книгата. По време на представянето, Камбуров благодари на своето семейство за подкрепата и вдъхновението и раздаде автографи на множество читатели. Сред гостите бяха и представители на местната власт, включително заместник-кметът на Плевен – Елина Димитрова.

Книгата „Реванш“ може да бъде намерена в книжарниците от веригите „Сиела“ и „Хеликон“. Цвятко Камбуров, роден в Казанлък, пребивава в Плевен от 1985 г., след като завършил право в Софийския университет. Той е омъжен за лекар и редовно публикува свои творби в различни литературни издания, а също така издал и други книги с разкази.

Източник на информацията: PlevenZaPleven