Цигуларката Зорница Иларионова спечели втора награда от Международния конкурс „Манхатън“ в Ню Йорк [ПД]

Култура

Цигуларката Зорница Иларионова спечели престижната втора награда “Silver prize” от Международния конкурс „Манхатън“ в Ню Йорк. Чаровната плевенчанка, която гради успешна солова кариера, е отличена в категория “Струнни инструменти”, където жури от именити музиканти и педагози определя победителите. Сред тях е световноизвестният български цигулар Светлин Русев, както и един от най-именитите цигулкови педагози на нашето време проф. Захар Брон, при когото Зорница завършва висшето си образование в Испания.
Конкурсът в Ню Йорк се провежда за трети пореден път под патронажа на световноизвестния пианист Иво Погорелич. Регламентът изисква изпращането на запис под формата на рецитал с времетраене 50 минути. „Моята програма включваше произведения от Бах, Дебюси, Брамс и Сен-Санс“, сподели за Plevendnes.com цигуларката.
В сериозното изпитание се включват цигулари, виолончелисти и виолисти от цял свят. Друго изискване към тях е да са лауреати и на други международни конкурси с вече сериозна музикална кариера.
 

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com