ЦСКА и Делфин триумфираха в откриващите мачове на финалите U16.

БАСКЕТБОЛ Спорт


В столицата, отборите на ЦСКА и Делфин триумфираха в своите първи срещи на националните финали в баскетбола за юноши под 16 години. Защитаваните от треньора Ахилеас Зикас млади баскетболисти не оставиха шансове на противника си от Плевен, записвайки убедителен успех с резултат 100:80 в рамките на първия кръг в група B. Представянето в домашния зала „Триадица“ бе отличено от решително изпреварване, елиминиращо всяка възможност за противниците от отбора на Антонио Станков да изравнят.

Командата от София се утвърди като водеща сила през първата половина на играта, завършвайки я със солидна преднина от 64:49. Представителите на ЦСКА продължиха в същия дух и след голямата почивка, гарантирайки си триумфа в мача.

Водещата роля за „червените“ бе изиграна от Калоян Марчев, който вкара 25 точки, с подкрепата на Марк Воденичарски и Стефан Василев, прибавили по 12 точки към резултата. На другата страна, Георги Петров от Спартак отбеляза 14 точки и добави 7 борби.

В същия поток, баскетболистите от Бургас, под ръководството на Петко Янков, се наложиха над отбора на Тунджа Ямбол с 79:60. Бургазлии бяха предводителите през пълното времетраене на двубоя, докато ямболии под ръководството на Милен Костов търсеха стратегия да се противопоставят.
Теодор Овчаров блестя за екипа на Делфин с 24 точки и 19 отбелязани борби. Николай Ефремов се отчете с 17 точки и 10 борби. За отбора на Тунджа Станислав Събев отговори с 26 точки и 8 борби.

Сезонът 2023/2024 продължава с още срещи и статистика, като цялостните резултати и класирания може да се следят редовно.
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com