ЦСКА на финал след инфарктен полуфинал срещу Черно море Тича.

БАСКЕТБОЛ Спорт


Командата на ЦСКА за юноши под 16 години успя да се класира за последния мач в състезанието, провеждащо се в столицата. В напрегната среща, водените от треньор Ахилеас Зикас кошаркари се изправиха пред предизвикателството на отбора на Черно море Тича и след продължение триумфираха с резултат 88:85. Битката за предимство се състоя в спортна зала „Триадица“. Въпреки, чеже „армейците“ бяха в отстъплек през голяма част от играта, успяха да съберат сили и да принудят своите противници на още пет минути игра, в които се наложиха над противника, ръководен от Денислав Коцев.

Победата откри пътя към финала за „червените“, където ще срещнат Миньор 2015, след като по-рано същия ден предишните си съперници надиграха Спартак Плевен. Междувременно „моряците“ се ориентират към битка за бронза срещу Спартак Плевен.

Баскетболният двубой отбеляза чести обрати в резултата още от началото. В края на първата част, отборът от Варна успя да се отдели с точка напред. На полувремето те дори подобриха резултата си до 43:38.

През третия период Черно море задържа инициативата, с малка преднина от две точки след 30 минути игра. Напрежението остава високо и след поредица от атаки и защити, ЦСКА връща равенството с тройка от Георги Христов в заключителните моменти на редовното време, което пренасочва двубоя към допълнително време.

В петте минути продължение, ЦСКА увеличи своето преимущество, задържайки контрола до края на срещата, и прекрати всички надежди на варненци за комбек.

В ролята на лидер за „армейците“ се изяви Марк Воденичарски, който реализира 25 точки и запечата 9 борби. Боян Кьосев допринесе с 23 точки, 6 успеха под коша и 5 асистенции. Борис Гидов и Георги Христов добавиха по 12 точки, като Гидов също улови 12 борби, а Христов – 6.

За Черно море, Мартин Попов беше неудържим с 32 точки, 10 борби и 6 асистенции, като успя перфектно да изпълни всички свои свободни хвърляния. Георги Арнаудов приключи мача с 14 точки и 6 уловени топки под коша, докато Максим Данков добави 12 точки и 5 борби.

[Подробни статистики, програми, класации и индивидуални данни по отношение на този и други мачове на финалите за момчета под 16 години могат да бъдат намерени съответно в предоставените раздели.]
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com