„ЦСКА отстъпи на Миньор в титлата на финалите до 15 години“

БАСКЕТБОЛ Спорт


В битката за шампионската корона на турнира за юноши до 15 години в Плевен, ЦСКА не успя да триумфира, като отстъпи на Миньор 2018 със 75:91 в последния сблъсък, проведен в залата на „Балканстрой“. Въпреки загубата, треньорът на юношите на ЦСКА Ахилеас Зикас изрази удовлетворение от проявата на своите възпитаници, отбелязвайки напредъка, който те са постигнали и плътната конкуренция на турнира.

Зикас подчерта значението на упоритата игра и волята за победа до последния сигнал, въпреки трудностите на игрището. Той привлече вниманието към някои моменти, които са възпрепятствали обрата в играта, включително малки грешки и липсата на агресивност под коша от страна на някои състезатели, които въпреки своята атлетичност, не успяха да се наложат в борбите за топката.

Треньорът изрази задоволството си от колективното развитие и усъвършенстването на игровите умения на момчетата, подчертавайки, че такива мачове са от изключително значение за тяхната концентрация и своевременна реакция в критични игрови ситуации.

Зикас сподели за успехите на школата на тима от столицата, акцентирайки на факта, че само за този сезон са достигнати пет финала в турнири за подрастващи, и подчерта, че школата има стабилно финансиране и компетентен треньорски екип от 13 години насам.

Треньорът завърши, изразявайки удовлетворение от високата конкуренция на тазгодишния сезон, където дори отбори, които в миналото са оставали в инат, сега показват значителен напредък. Той изтъкна приноса на такива срещи за развитието на младите спортисти и тяхното обучение.
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com