Частични избори в плевенското село Коиловци на 20 октомври

Общество


Частични избори за кмет на плевенското село Коиловци ще се проведат на 20 октомври. Обявяването е по указ № 163, подписан от президента на Република България Румен Радев.

Указът следва решение на Общинската избирателна комисия в Плевен, което прекратява предсрочно мандата на досегашния кмет на Коиловци Мирослав Илиев. Основанието за това решение е получено писмо от председателя на Общинския съвет, придружено с подадената оставка на кмета Илиев. Решението се основава на чл. 42, ал. 4, т. 1 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, където се урежда предсрочното прекратяване на пълномощията на кмета.

На заседание от 27 юни Общинският съвет на Плевен определи Даниела Петкова като временен изпълняващ длъжността кмет на Коиловци до момента на провеждане на регулярните местни избори и встъпването в длъжност на новия кмет.

За справка, на 23 и 30 юни бяха проведени двата тура на частичните местни избори в село Глава, част от община Червен бряг. На тези избори победител стана кандидатът на ГЕРБ Ангел Спасов.

Информация за статията е предоставена от кореспондента на БТА в Плевен Елина Кюркчиева от БТА.