Червен бряг чества 151 години от гибелта на Левски.

Плевен днес


На 19 февруари 2024 г., в чест на 151-ата годишнина от обесването на Васил Левски, Община Червен бряг организира помен в памет на Апостола. Програмата започва с шествие, което ще се формира в 10:30 утринта пред храма „Св. Софроний Врачански“, а самото шествие ще тръгне в 10:45 часа към паметника на Левски, където ще се проведе поклонението.

Същия ден следобед в 14:30 часа г-н Мирослав Михайлов ще проведе урок на тема „Час по родолюбие – Червен бряг и паметта за Левски“ в Народно читалище „Светлина 1999“. В рамките на събитието ще бъдат връчени награди на учениците, които са се отличили в конкурс посветен на Левски, и техните творби ще бъдат изложени за посетителите на читалището. Информацията е предоставена от Общината в Червен бряг.

В допълнение към новината са споменати и други събития, които се организират в региона по случай годишнината от смъртта на Левски, включително конкурс, посветен на Апостола, в град Червен бряг, поредица от мероприятия в Кнежа и отбелязването на годишнината в град Левски, както и кукерски празник, който ще се проведе на 24 февруари в Червен бряг.

Източник на информацията: PlevenZaPleven